Budinca de ciocolata

de Angelina_Elena in Dulciuri, 1 Mai 2013 | 3414 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 ml lapte
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 100 g unt
  • 4 linguri zahar
  • 4 biscuiti
  • 3 linguri cu varf de faina
  • 2 galbenusuri
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de ciocolata:

Intr-ibric punem 550 ml lapte la fiert.

Intre timp mixam galbenusurile cu zaharul, faina si laptele ramas(50 ml). 

Cand laptele incepe sa fiarba, il luam de pe foc, adaugam compozitia precedenta, amestecand continuu cu un tel.

Punem iar pe foc si lasam sa fiarba pana se ingroase, amestecand in continuu pentru a nu se forma cocolosi.

Oprim focul, iar in budinca fierbinte adaugam untul si ciocolata si omogezam.

Pregatim 4 pahare, punem cate o lingura de budinca in fiecare pahar, cate un biscuite, apoi impartim egal budinca ramasa in pahare.

Decoram cu ciocolata rasa si cate o capsunica.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura OLE